Locatie Blauwestad

Opdrachtgever Particulier

Ontwerp 2007-2010

Oplevering 2010

Deze moderne woning bevindt zich in deelplan Het Riet van het project Blauwestad in Noord-Oost Groningen. Het ontwerp van Engel Architecten is direct gesitueerd aan het water en geeft uitzicht op het vlakke polderlandschap van Groningen. Het ontwerp bestaat uit een vierkant van bijna 17 bij 17 meter. Het daglicht wordt door verschillende vides en lichtstraten zo diep mogelijk de woning ingetrokken. Hierdoor ontstaat een verrassend spel van licht en schaduw wat het ontwerp, ondanks de afmetingen, een bijzonder transparant karakter geeft. De opzet van de plattegronden is zeer eenvoudig gehouden. In het hart van de woning staat een kern met daarin alle technische installaties en sanitaire voorzieningen. De verschillende verblijfsruimtes zijn georganiseerd rondom deze kern. De materialisering van de gevel bestaat uit horizontale delen van western red cedar in combinatie met glas en beton.

fotografie: Thomas Reedijk (www.thomasreedijk.nl)