Locatie Hilversum

Opdrachtgever Particulier

Ontwerp 2015

Oplevering 2015

In Hilversum heeft Engel Architecten dit woonhuis compleet gerenoveerd en voorzien van een nieuwe uitbouw aan de achterzijde. Het woonhuis is gebouwd in 1915 in de voor die periode kenmerkende stijl. De plint van metselwerk, de hoge plafonds, het glas-in-lood en de fraaie glazen serre aan de zijgevel zijn enkele beeldbepalende elementen van dit woonhuis.

De woning is compleet vernieuwd, de ramen zijn vervangen en voorzien van dubbelglas, het metselwerk is gereinigd en opnieuw voorzien van een klassieke snijvoeg, de bestaande zinken goten zijn vervangen en de woning is uitgebreid met een uitbouw aan de achterzijde. De uitbouw aan de achterzijde is zo ontworpen dat deze perfect aansluit bij de stijl van het oorspronkelijke huis. De bovenlichten van de ramen zijn voorzien van een passende roedeverdeling, het houtwerk is voorzien van freeswerk in de stijl van de bestaande erker aan de zijgevel en het schilderwerk van de woning is aangebracht in de originele kleuren.

Ook de binnenzijde van de woning is compleet vernieuwd. De badkamer is vervangen, alle elektra is vernieuwd en het woonhuis is voorzien van een volledig nieuwe cv-installatie.

Engel architecten heeft het gehele proces van a tot z doorlopen, van het ontwerp, de aannemerselectie, tekeningen ten behoeve van de uitvoering tot en met de begeleiding van de bouw en de uiteindelijke oplevering. Het gehele proces van start tot oplevering heeft in totaal circa 7 maanden in beslag genomen.

Leave a Reply