Locatie Hilversum

Opdrachtgever Particulier

Ontwerp 2017

Oplevering 2018

Op de Trompenberg in Hilversum komt na sloop van een bestaand woonhuis met plat dak uit de 50-jaren een bouwkavel beschikbaar voor de bouw van een vrijstaande woonhuis. Het kavel meet circa 40 x 40 meter en heeft een ideale ligging op het zuiden. Het bestemmingsplan schrijft voor dat na sloop een nieuw woonhuis gebouwd mag worden voorzien van een plat dak een met een bebouwd oppervlak dat niet groter is dan het bestaande woonhuis.

De opdrachtgever had als belangrijkste wens een modern en transparant woonhuis te creëren met een klassieke belijning. Verhoudingen in de gevel zouden hierbij een belangrijke rol gaan spelen. Daarnaast zou het woonhuis in twee fasen gebouwd moeten worden. Fase een is gepland naast het bestaande woonhuis, fase twee volgt na sloop van het bestaande woonhuis

Het ontwerp is in belangrijke maten gebaseerd op de fasering. In fase een wordt een volledig functioneel en bewoonbaar woonhuis gebouwd. In fase twee wordt de riante westvleugel gerealiseerd waardoor het woonhuis de uiteindelijke vorm krijgt. De gewenste moderne uitstraling en klassieke belijning en verhoudingen zijn bereikt door de hoofdvorm van het ontwerp, de verticale belijning van de twee openhaarden, de grote glazen openingen en de royale overstekken.