Locatie Amsterdam IJburg

Opdrachtgever Particulier

Ontwerp 2015

Oplevering NNB

Voor het laatste beschikbare kavel aan de zuid oever van Rieteiland Oost op IJburg in Amsterdam is Engel Architecten gevraagd een ontwerp te maken voor deze vrijstaande woning. Rieteiland Oost wordt gekenmerkt door de ruime opzet en het groene karakter. De villa’s zijn beperkt in volume zodat er tussen de gebouwen voldoende ruimte blijft bestaan.

Dit woonhuis is ontworpen voor een gezin met twee jonge kinderen. De woning staat op een smal en lang kavel aan de zuid oever van het eiland. Het woonhuis is zo ontworpen dat de beleving van het water vanuit alle leefruimte optimaal is.

De woning wordt voorgesteld als een sculpturaal volume opgetrokken uit natuursteen, hout en glas. Dit sculpturale effect wordt versterkt door de integratie van het tuinontwerp in ontwerp van het woonhuis

Leave a Reply