Harmelen

Woonhuis Harmelen

modern woonhuis harmelen

locatie

Harmelen

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2016

oplevering

2018

fotografie

Marcel van der Burg

Ontwerp

Modern huis met een schuine kap

In het buitengebied vlakbij Harmelen is na sloop van de bestaande opstallen ruimte ontstaan voor twee royale bouwkavels. Het bestemmingsplan staat een woonhuis van circa 600m3 plus bijgebouwen toe. Naast de mogelijkheden binnen bestemmingsplan is het toegestaan het woonhuis binnen de regels van het vergunningsvrij bouwen uit te breiden. Het ontwerp bestaat uit een hoofdvolume voorzien van een gekanteld zadeldak. De begane grond is aan beide zijkanten en tuinzijde uitgebreid met vergunningsvrije uitbouwen.Onder het hoofdgebouw bevindt zich een royale kelder met gastenverblijf.

 

Moderne villa bouwen
Engel Architecten
Ruimtelijkheid

Verticale verbinding door middel van een vide

De begane grond en de eerste verdieping zijn met elkaar verbonden door een royale vide. De gemetselde openhaard vormt een centraal element aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde. Alle vertrekken bieden royaal uitzicht op het omringende landschap.

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op