Amsterdam

Verbouwing woonhuis Amsterdam

voorgevel voor de verbouwing van het woonhuis aan de hogeweg in amsterdam

locatie

Amsterdam

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2013

oplevering

2014

fotografie

Engel Architecten

Verbouw

Van winkelpand naar woonhuis

Het winkelpand van de firma Stroker in Amsterdam is teruggebracht naar het woonhuis zoals het aan het begin van de 20e eeuw is gebouwd. De bel-etage en het souterrain zijn hersteld en de statige voordeur is opnieuw geplaatst. Het pand heeft hiermee het oorspronkelijke karakter van stijlvol woonhuis teruggekregen.

voorgevel na de verbouwing van het woonhuis aan de hogeweg in amsterdam
voorgevel voor de verbouwing van het woonhuis aan de hogeweg in amsterdam

details

mozaïeken boven de kozijnen

Bij de verbouwing heeft de gevel veel van de oorspronkelijke details teruggekregen. Dit is terug te vinden in de mozaïeken boven de kozijnen, de draagbalken onder de erker, de natuurstenen details en de zware monumentale voordeur.

detail van het verbouwde woonhuis in amsterdam
detail van de klassieke brievenbus van het verbouwde woonhuis aan de hogeweg in amsterdam
detail van het hardsteen van het verbouwde woonhuis aan de hogeweg in amsterdam

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op
×

Hoi!

Heb je een vraag over wat we voor je kunnen betekenen?

× Stel je vraag via WhatsApp!