Almere

Minimalistisch woonhuis

Modern woonhuis

locatie

Almere

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2020

oplevering

2022

fotografie

Engel Architecten

Uitstraling

Like a sculpture in a garden

Deze levensloopbestendige woning in Almere profileert zich als een sculpturaal ensemble, bestaande uit een 3-tal in elkaar grijpende volumes, zwevend boven het landschap. De voor-vergrijsde thermisch gemodificeerde fraké gevelbekleding is als een schil om de volumes heen getrokken en vormt een fraai contrast met de zwarte ranke aluminium kozijnen.

Engel Architecten
Bouwwijze

De woning lijkt optisch te zweven

Door de plint van de woning terug te leggen, lijken de volumes boven de kavel te zweven. Om het landschap zoveel mogelijk te ontzien zijn de terrassen, elk met een eigen functie, geïntegreerd in de volumes en zweven ze boven het landschap. Door het realiseren van een hoger gelegen dakterras op één van de volumes wordt er, ondanks de dichte bebossing om de woning, optimaal gebruik gemaakt van zonlicht. Het dakterras is zowel binnen- als buitenom te bereiken.

Modern interieur

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op