Almere

Houten familiehuis

Woonvilla Almere

locatie

Almere

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2021

oplevering

2023

fotografie

Engel Architecten

Plangebied

In balans

In het plangebied aan de Kreek te Almere zijn wij gevraagd een ontwerp te maken voor een vrijstaande woning. Het plangebied kenmerkt zich door een 5-tal laren waar 30 ruime zelfbouwkavels omheen zijn gesitueerd. Zoals de naam van het plangebied al doet vermoeden loopt er een kreekje dwars door het plangebied. Het is een bosrijk gebied, het landschap dient als drager voor de woningen die er ontworpen worden. Om een goede balans te vinden tussen de architectuur en de directe omgeving zijn er verschillende kwaliteitscriteria opgesteld. Zo dient de architectuur ten dienste te staan van het boslandschap en dit landschap te versterken door een rustige vormgeving en materialen die het gesprek aangaan met het landschap.

Woonhuis Almere
Kleurenpallet

Ton-sur-ton

Om het landschap niet te overschreeuwen is er voor gekozen de woning te voorzien van een rustig, natuurlijk materialen- en kleurenpallet. Door een ton-sur-ton kleurenstelling toe te passen dat qua kleurtoon is afgestemd op de omliggend bomen gaat de woning heel natuurlijk op in zijn omgeving. Zo is de gevelbekleding van de woning opgetrokken uit verduurzaamd hout met een vooraf vergrijsde look en worden de houten kozijnen gebeitst in een donkerdere grijstint. Deze combinatie, samen met details in aluminium zetwerk, geeft de woning een robuuste doch natuurlijke uitstraling.

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit ori├źnterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op