Nassaupark

Woonhuis Nassaupark

exterieur modern woonhuis nassaupark

locatie

Hoofddorp

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2015

oplevering

2016

fotografie

Marcel van der Burg

Nassaupark

Zelfbouw in Hoofdorp

In Hoofddorp is recentelijk een volledig nieuwe woonwijk gerealiseerd, namelijk het Nassaupark. Voor een kavel in deze nieuwe wijk is ons gevraagd een woonhuis te ontwerpen. De kavel zelf wordt ontsloten vanaf de openbare weg aan de voorzijde. De bewoners parkeren echter op eigen terrein aan de achterzijde van de woning, onder een royale carport in de stijl van het huis.

exterieur modern woonhuis nassaupark
exterieur modern woonhuis nassaupark
Architectuur

Sterke verticale en horizontale belijning

Het ontwerp van het woonhuis bestaat uit een aantal verspringende volumes met een sterke verticale en horizontale belijning. Deze belijning wordt nog eens extra versterkt door het gebruik van langwerpige horizontale bakstenen en gebeitste verticale houten delen. De kozijnen zijn gemaakt van gebeitst dark red meranti om aan te sluiten op de warme tint van de bakstenen. De overstekken zijn bekleed met zink.

exterieur modern woonhuis nassaupark door engel architect
Bouwwijze

Damp-open bouwen met hout

Het woonhuis is opgetrokken uit geprefabriceerde houtskeletbouw elementen (HSB). Deze elementen zijn vooraf in de fabriek vervaardigd en binnen enkele weken op de bouwplaats gemonteerd. De houtskeletbouw elementen zijn in dit geval gemaakt op basis van het principe damp-open bouwen. Hierbij is het buitenste materiaal in de buitenwand meer damp open dan het binnenste materiaal, waardoor vocht hierdoor op natuurlijke wijze zijn weg naar buiten vindt.

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op