Beinsdorp

Woonwijk Beinsdorp

twee onder een kap woningen door Engel Architecten

locatie

Beinsdorp

opdrachtgever

Timpaan

ontwerp

2004-2008

oplevering

2009

fotografie

Martine Berendsen

Stedenbouw

Nieuwe woningen in bestaand wijkje

Beinsdorp is een kleine gemeenschap in het westelijke gedeelte van de Haarlemmermeer. Op het terrein van een voormalige graansilo, in het hart van het dorp, zijn 42 woningen gerealiseerd. Het beeld van Beinsdorp wordt gekenmerkt door relatief kleine arbeiderswoningen met verschillende kapvormen. Vrijwel alle woningen in het dorp zijn opgebouwd uit één laag metselwerk met een kap voorzien van oranje dakpannen.

twee onder een kap woningen in Beinsdorp
moderne woningen met oranje daken door Engel Architecten
Architectuur

De kapvormen als verbindend element

De ontwerpopgave voor Engel Architecten bestond uit 10 twee-onder-één-kap woningen en 11 geschakelde woningen. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de woningtypen die het beeld in het dorp bepalen; één laag metselwerk met verschillende oranje kapvormen. Het witte boeideel vormt de scheiding tussen het metselwerk en de dakpannen en loopt als een meanderende lijn door de hele wijk.

tussenstraat inbreilocatie Beinsdorp door Engel Architecten

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op