Eindhoven

Woongebouw Zandrijk

woongebouw met natuur

locatie

Eindhoven

opdrachtgever

Building4you

ontwerp

2020

oplevering

-

fotografie

Vivid Vision

Uitstraling

Sculpturaal ensemble

Zandrijk is ontworpen voor een ontwikkeling in Bosrijk nabij Eindhoven en bestaat uit 20 eengezinswoningen in een ensemble met een alzijdige uitstraling. De woningen zijn zo dicht mogelijk langs de perceelgrens geplaatst waardoor de binnentuin zo groot mogelijk kan blijven. Door de vertrappelingen en het kleurgebruik ontstaat er een sculpturaal ensemble.

woongebouw met binnentuin en boom
Inrichting

Intieme sfeer

De binnentuin is ruim opgezet en heeft een intieme sfeer. Het parkachtige landschap is door de verschillende doorkijkjes ook in de binnentuin voelbaar. Doordat de privé terrassen aan de buitenzijde direct grenzen aan het groen van de omgeving ontstaat er een zachte overgang tussen collectief en privé. Grenzend aan de collectieve binnentuin bevinden zich de voortuinen met daarin de entrees. Een grote opening in het dak van de parkeergarage vormt de verbinding tussen de 2 niveaus en wordt ontsloten middels een brede luie trap.

woongebouw eindhoven

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op