82015jan
Villa Kerckebosch opgeleverd

Villa Kerckebosch opgeleverd

Onlangs is de Villa Kerckebosch in Zeist opgeleverd. De omgeving van deze woning wordt gekenmerkt door een bosachtige omgeving die grenst aan een heidegebied. Zowel het ontwerp zelf als de keuzes van kleuren en materialen is nauwgezet afgestemd op het karakter van de directe omgeving.

Deze villa is ontworpen voor een kavel in de nieuwe wijk Kerckebosch, ten oosten van het centrum van Zeist. Het Kerckebosch kenmerkt zich door de voor Zeist karakteristieke bosachtige omgeving en grenst aan een nieuw gecreëerd open heidegebied. De bomen rondom en op de kavel bestaan voornamelijk uit dennenbomen met daartussen een enkele Amerikaanse eik of een beuk.

Het ontwerp voor het woonhuis is geïnspireerd op de bosrijke omgeving en het karakter van de hei. Met de zachte en natuurlijke grijstinten van het metselwerk en de contrastrijke kleuren van de kozijnen is geprobeerd het ontwerp goed aan te laten sluiten op de sfeer van het bos met alle verschillende tinten bruin en grijs van de boomstammen, de pasteltinten van de hei en de zanderige kleuren van de bodem. Ook de sterke verticale en horizontale belijning in het ontwerp van deze woning is ontleend aan de omgeving; de verticale lijnen van de kozijnen en de horizontale lijnen in de overstekken en het metselwerk zijn geïnspireerd op de hoge rechte verticale stammen van de dennenbomen en de horizontale lijnen van de takken en kruinen.

In het ontwerp is getracht de omgeving zoveel mogelijk intact te laten, het ontwerp staat op een terras dat los lijkt te komen van de ondergrond. De omringende tuin krijgt zoveel mogelijk het karakter van de glooiende hei. Een groot deel van de bestaande bomen op de kavel is gehandhaafd.

De villa, gebouwd door Van Dinther Bouwbedrijf uit Schaijk, opent zich naar de tuinzijde en het daar achtergelegen heidelandschap. Vanuit de dubbelhoge woonkamer hebben de bewoners prachtig zicht op de dennenbomen en de open heide. Door de grote glazen puien lijkt het omringende landschap als het ware naar binnen te komen. Dit effect wordt versterkt door de vloerafwerking die zowel binnen als buiten exact gelijk is gehouden.

Het ontwerp is volledig in 3D getekend en uitgewerkt. Gedurende het hele ontwerpproces en de uitvoering hebben de opdrachtgevers daardoor een duidelijke beeld kunnen krijgen van het ontwerp en de gemaakte keuzes. De woning is vlak voor het einde van 2014 opgeleverd.

Leave a Reply