Villa bouwen voorbeelden van Engel architecten

Villa bouwen voorbeeld

Wil je een villa bouwen en ben je opzoek naar prachtige voorbeelden? Wanneer je erover denkt om een villa te bouwen is het belangrijk om inspiratie op te doen. Zo weet je precies wat jouw wensen zijn. Bekijk daarom de unieke villa’s gebouwd door Engel Architecten. De villa’s van Engel Architecten hebben een zeer unieke uitstraling dankzij de strakke vormen en prachtige lichte en open ruimtes. Een villa van Engel Architecten herken je aan bijvoorbeeld de strakke gevel en zeer grote raampartijen. Hierdoor is de villa een baken van natuurlijk licht. Engel Architecten werkt daarnaast met grote glazen schuifpuien waardoor jouw villa één wordt met de natuur, en ondanks de moderne aspecten een sfeervol geheel vormt. Engel Architecten zorgt ervoor dat jouw nieuwe moderne villa een veilige en prettige thuishaven wordt. Klinkt dat als jouw droomvilla?

achterzijde van de moderne villa in zeist

Villa bouwen? Voorbeelden van Engel Architecten

Het is belangrijk wanneer je een villa wilt bouwen om inspiratie op te doen. Het bouwen van een eigen villa is een grote onderneming waarbij je goed voorbereid wilt beginnen. Door het opdoen van inspiratie weet je precies wat je wilt. Bij het bouwen van een villa moet je met verschillende zaken rekening houden. Naast het ontwerp van jouw droomvilla kan Engel Architecten je ook helpen bij deze aspecten waar je in eerste instantie waarschijnlijk niet aan gedacht had. Een goed voorbeeld is milieuvriendelijkheid. Het wordt steeds belangrijker dat nieuwe woningen zo duurzaam mogelijk gerealiseerd worden. Duurzaam bouwen betekend dat we bij het hele bouwproces rekening houden met de natuur en het milieu. Bovendien moet jouw luxe villa voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Engel Architecten wilt je hierbij graag ondersteunen. We geven je graag alle informatie die je nodig hebt over het gehele bouw- en ontwerpproces. Naast het ontwerp denken we graag mee over de overige kosten van jouw nieuwe villa. Wil je een moderne villa bouwen? Bekijk hieronder onze unieke villa voorbeelden. Bekijk ook onze eigen woning bouwen voorbeelden.

Villa bouwen
Architect moderne villa

Bungalow bouwen voorbeelden

Wanneer je een villa wilt bouwen moet je rekening houden met verschillende zaken. Het ontwerp van jouw moderne villa is zeer belangrijk evenals de overige kosten die hierbij komen kijken. Daarnaast wil je ook nadenken over de sfeer en algehele uitstraling van jouw nieuwe villa. Engel Architecten kijkt graag met je mee naar al deze aspecten zodat je volledig betrokken bent. Wanneer we al de wensen voor jouw nieuwe villa in kaart hebben gebracht kunnen we aan de slag met het bouwproces.

Engel architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke villa’s. Engel architecten werkt vanuit Hilversum maar levert diensten door heel het land. Er wordt gestart met een vrijblijvend kennismakingsgesprek en dan worden al jouw wensen en de mogelijkheden besproken.

Laat je inspireren door villa voorbeelden

Een villa bouwen begint met een exclusief ontwerp dat perfect bij jouw wensen en behoeften aansluit. Dat is hét specialisme van Engel Architecten.

We streven naar elegante en unieke ontwerpen die tegelijkertijd moderniteit uitstralen. We hebben veel ervaring op het gebied van het bouwen van verschillende bungalows, woningen en villa’s. We hopen dat we je daardoor goed kunnen inspireren en adviseren. Op onze pagina vindt je verschillende voorbeelden van onze ontworpen villa’s. Heb je vragen of wilt u meer informatie? Dan kan je altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Benieuwd naar de bouwkosten? Vraag dan de whitepaper aan en krijg gemakkelijk inzichtelijk hoeveel budget je nodig hebt.

Veel gestelde vragen over villa bouwen voorbeelden

Wat is een villa?
Een villa is een grote vrijstaande woning met twee of meer verdiepingen. De woning is vaak omgeven door veel ruimte groen doormiddel van een tuin, water en vrij uitzicht. Vaak beschikt een villa nog over een eigen oprit en garage.

Welke bouwstijlen zijn er?
In de afgelopen jaren zijn er veel bouwstijlen (architectuurstromingen) ontwikkeld. Deze zijn weer onder te verdelen in 4 aparte tijdsgebieden:

Prehistorie, oudheid, de klassieken, neostijlen, moderne bouwkunst en na de tweede wereld oorlog.
De aangegeven tijdsaanduidingen zijn vaak globaal, aangezien de meeste bouwstijlen geleidelijk opkwamen en weer verdwenen.

De meest bekende architectuurstromingen zijn:

– Romeinse architectuur
– Griekse architectuur
– Renaissance (romantiek)
– Neoklassiek
– Jugendstil
– Rationalisme
– Nieuwe Haagse school
– Hedendaagse architectuur

Meer projecten

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op