Locatie Hoofddorp

Opdrachtgever Particulier

Ontwerp 2015

Oplevering 2016

In Hoofddorp wordt op dit moment een nieuwe wijk gerealiseerd, het Nassaupark. Voor een kavel in deze nieuwe wijk is Engel Architecten gevraagd een woonhuis te ontwerpen. Het kavel zelf wordt ontsloten vanaf de openbare weg aan de voorzijde. De bewoners parkeren echter op eigen terrein aan de achterzijde van de woning, onder een royale carport in de stijl van het huis.

Het ontwerp van het woonhuis zelf bestaat een aantal verspringende volumes met een sterke verticale en horizontale belijning. Deze belijning wordt versterkt door het materiaalgebruik van langwerpige horizontale bakstenen en gebeitste verticale houten delen. De kozijnen worden gemaakt van gebeitst dark red meranti. De overstekken worden bekleedt met zink.

Het woonhuis zal worden opgetrokken uit geprefabriceerde houtskeletbouw elementen (HSB). Deze elementen worden vooraf in de fabriek vervaardigd en binnen enkele weken op de bouwplaats gemonteerd.

De houtskeletbouw elementen worden in dit geval gemaakt op basis van het principe damp-open bouwen. Hierbij is het buitenste materiaal in de buitenwand meer damp open dan het binnenste materiaal, vocht vindt hierdoor op natuurlijke wijze zijn weg naar buiten.

Leave a Reply