Wil je een modern woonhuis laten ontwerpen?

Architect gespecialiseerd in het ontwerpen van moderne woonhuizen

Moderne villa

Waar moet je aan denken bij het bouwen van een moderne woonhuis?

Bij bouwen van een modern woonhuis komen verschillende zaken kijken. Vooral als je het laat doen door een architectenbureau. Gelukkig begeleiden wij jou gedurende het hele proces wanneer je met ons in zee gaat. Daarnaast vertellen we hier al het een en ander, zoals het ontwerp, de bouwkosten en het proces van werken met een architect.

Ben je opzoek naar een architect om een modern woonhuis te laten ontwerpen? De keuze voor een architectenbureau kan lastig zijn omdat er veel aanbod is. Daarnaast moet je een architect hebben welke goed bij jou en jouw stijl past. Het is immers jouw persoonlijke droomhuis. Engel Architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen van moderne woonhuizen. Hierbij hebben wij de visie: ieder huis is anders. Wat als gevolg geeft dat wij maatwerk leveren dat naadloos aansluit op jouw wensen.

Engel Architecten werkt vanuit centraal gelegen Hilversum. Hierdoor kunnen wij projecten aannemen door heel Nederland.

Wat is een modern woonhuis?

Binnen de architectuur zijn er verschillende stijlen mogelijk. Echter is met name de moderne stijl in trek. Hier zijn ook enorm veel variaties in mogelijk. Het is daarom ook lastig te zeggen wat een modern woonhuis precies is.

We kennen allemaal de wit gestucte moderne woonhuizen in een moderne stijl. Deze staat in sterk contrast met de verfijnde jaren 30 stijl die we veel terug zien. Engel Architecten probeert in de ontwerpen de stijl van moderne huizen te combineren met de verfijning van de stijl uit de jaren 30. De moderne ontwerpen kenmerken zich door royale glasvlakken, natuurlijke materialen en grote overstekken.

Wat zijn de kosten voor het bouwen van een modern woonhuis?

Geen enkel huis is hetzelfde, dit geldt ook voor de kosten. Wij kunnen echter wel een gedetailleerde begroting maken voor de bouw van jouw modern woonhuis. Hiervoor hoeft je enkel jouw wensen door te geven. Wij baseren deze begroting meestal op de omvang en inhoud van het woonhuis. Moderne villa bouwen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of download onze whitepaper over bouwkosten. De link staat onderaan de homepage.

Proces, hoe ontstaat het ontwerp voor een modern woonhuis?

De werkzaamheden van een architect bestaan uit verschillende onderdelen; het ontwerp, de uitwerking en het bouwtoezicht. Engel Architecten werkt ontwerpen graag uit tot in detail. Ook blijven wij graag betrokken bij de realisatie van jouw moderne woonhuis. Wij geloven in de kwaliteit die ontstaat door intensief overleg met de opdrachtgevers maar ook met alle partijen die betrokken zijn bij de bouw van het woonhuis.

Veel gestelde vragen over Architect modern woonhuis

Hoe vind ik de juiste architect?
De juiste architect vind je door aller eerst de eerdere projecten te bekijken. Niks geeft beter aan wat de architect kan wat hij al gedaan heeft. Daarnaast is het goed om te kijken met welke architect je echt een klik hebt. Dit is misschien ook wel het belangrijkste. Het gaat namelijk om vertrouwen als die er niet is kan je ook niet makkelijk communiceren. Hierdoor wordt het lastig om jouw wensen duidelijk te maken. Voordat je dus met een architect in zee gaat raden we je aan altijd een kennismakingsgesprek in te plannen. Goed is ook om te kijken naar wat de architect aanbied. Verwacht je dat de architect helpt bij de verbouwing, maar geven zij aan dit niet te doen dan weet je dat er geen match is.

Wat kost het bouwen van een modern woonhuis?
Voor het bouwen van een modern woonhuis is geen vast tarief. Dit ligt volledig aan je woonwensen. Voor een grotere volume betaal je uiteraard weer meer dan een kleiner volume. Ook heeft materiaal veel invloed op de kosten van het bouwen van een modern woonhuis. Naast de bouwkosten zijn er ook ontwerpkosten die je maakt bij de architect. Ook dit is geheel afhankelijk van de woonwensen. De tarieven van een architect kunnen verschillen van 80 tot 150 euro per uur.

Wat komt er kijken bij het bouwen van een modern woonhuis?
Voorgaand de start van de bouw dient er een vergunning aangevraagd te worden bij de gemeente of als de gemeente hier om vraagt moeten er onderzoeken uitgevoerd worden (flora-fauna onderzoek, explosieven onderzoek etc.) Daarna mag je pas starten met het bouwen of verbouwen van een huis. Het bouwen van een huis is te onderscheiden in drie fases.

* Fase 1; De ruwbouw
Bij de ruwbouwfase gaat het om het huis wind en waterdicht te maken. Denk hierbij aan de fundering, riolering en ander leidingen, de draagmuren en het dak.

* Fase 2: De afbouw
Na de ruwbouwfase komt je bij de afbouwfase hier draait het volledig om de afwerking van een woning: Bewoonbaar maken.
Bij afbouw moet je denken aan het plaatsen van de dekvloer, stuken, plaatsen van de binnenwanden, de trap, elektra, ventilatiesystemen en eventueel schilderwerk, tegelwerk en keuken/badkamer.

* Fase 3: De oplevering.
Als fase 1 en 2 helemaal zijn afgrond dat volgt de oplevering. Tijdens de oplevering loop je samen met aannemer en eventueel architect door het huis. Je controleert dan samen of alle werkzaamheden volgens het plan goed zijn uitgevoerd. Is er een akkoord op de werkzaamheden dan volgt de sleuteloverdracht en ben je officieel eigenaar.

Wat is een moderne woning?
Een moderne woning is strak en minimalistisch. Er wordt gebruik gemaakt van veel strakke lijnen en open ruimtes. Hierdoor ontstaat er een open indeling waar bijna elke ruimte met elkaar verbonden is. Veelal wordt er gebruik gemaakt van grote raampartijen zodat er veel licht in de woning ontstaat. In een moderne woning zal je niet veel decoratieve elementen zien. Het kleurgebruik in een moderne woning is vaak licht en basic in combinatie met zwart. Materialen die vaak worden gebruikt zijn staal, hout en beton.

Meer projecten

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op