Je wilt jouw eigen moderne bungalow bouwen en bent opzoek naar de juiste architect?

Engel Architecten is gespecialiseerd in moderne bungalows

Moderne strakke bungalow

Waar moet je aan denken bij de bouw van een bungalow?

Bungalows bestaan al ontzettend lang. Deze type woning heeft zijn intrede gemaakt ergens in de eerste helft van de 17de eeuw. Rond de jaren 20 werd de bungalow razend populair in de Verenigde Staten. In deze periode was het (bijna altijd) een vrijstaande luxe woning. Momenteel denken de meeste mensen bij Bungalows eerder aan recreatieparken. Dit is namelijk het type woning dat de meeste recreatieparken hanteren.

Wil je zelf een moderne bungalow laten ontwerpen en bouwen en ben je opzoek naar een architect? Het vinden van de juiste architect voor jouw moderne bungalow kan lastig zijn. Er zijn veel architecten maar hoe vindt je het architectenbureau dat het beste bij jou past? Engel Architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen van moderne bungalows. Bij ons staan maatwerk en de wens van de klant centraal. Vanuit het zeer centraal gelegen Hilversum realiseren we woningen in heel Nederland. Je kan contact met ons opnemen voor een vrijblijvende kennismaking en neem een kijkje in onze studio.

Wat is een moderne bungalow?

Wanneer is een huis nu precies een bungalow? En wat is een moderne bungalow. Bij een bungalow denken we vaak aan een eenlaagse woning, al dan niet voorzien van een plat dak. Dit verklaart enigszins het moderne karakter. Het gelijkvloerse kenmerk zorgt ervoor dat bungalows veelal worden beschouwd als levensloopbestendige woningen. Bungalows vinden we vaak terug op ruimere kavels, al dan niet in een bosrijke omgeving. Bij het ontwerp staat het contact met de omliggende tuin en natuur vaak centraal. De woningen worden om die reden vaak ontworpen met grote glaspartijen die tot aan de vloer reiken. Veel inspirerende voorbeelden voor bungalows vinden we niet alleen in Nederland maar in andere landen zoals Amerika en Australië. Vaak zien wij gelijkenissen met de stijl mid-century modern die we veel zien aan de westkust van de Verenigde Staten.

Wat kost het bouwen van een moderne bungalow met Engel Architecten?

De kosten voor het bouwen van een moderne bungalow zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de omvang van de bungalow, materiaalkeuze en technieken. Op basis van jouw wensen maken wij een begroting voor de bungalow. Je kan een vrijblijvend gesprek aanvragen of download de whitepaper bouwkosten onderaan op onze homepage.

Engel Architecten als architectenbureau voor jouw moderne bungalow

Wij gaan altijd gestructureerd aan de slag, waarbij we beginnen met het ontwerp, gevolgd door de uitwerking en tot slot het bouwtoezicht. Bij Engel Architecten krijg je altijd ontwerpen met een premium look-and-feel en modern design. Onze ontwerpen worden ook gekenmerkt door de integratie tussen woning en omgeving.

Wij betrekken onze klanten zo veel mogelijk gedurende het hele project. Onze visie is namelijk dat een nauwe afstemming tussen alle betrokken partijen het mooiste resultaat oplevert.

Veel gestelde vragen over architect moderne bungalow

Wat is een Moderne bungalow?
Een moderne bungalow is een gelijkvloerse woning met vaak een plat dak en vele raampartijen. Doordat een bungalow gelijkvloers is wordt de woning ook wel een levensloopbestendige woning genoemd. Net als bij een modern woonhuis zijn de kleuren vaak licht en basic. De vorm van een moderne bungalow bestaat vaak uit vele strakke lijnen en volumes die met elkaar verbonden zijn. Het materiaal van de bungalow varieert van beton, staal of hout.

Wat is een levensloopbestendige woning?
Een levensloopbestendige woning is (zoals het woord al zegt) een woning waar je in principe je hele leven kan wonen. Anders gezegd het is geschikt voor verschillende levensfases. Er wordt in een bungalow geen gebruik gemaakt van trappen en elke kamer/verblijfsruimte bevindt zich op dezelfde etage. Het voordeel hiervan is dat als jouw leven veranderd door bijvoorbeeld een ziekte of handicap je gewoon kan blijven wonen in de bungalow en niet hoeft te verhuizen. Vaak kiezen mensen op een wat latere leeftijd voor een bungalow.

Hoe herken je een bungalow?
Een bungalow is te herkennen aan de gelijkvloerse indeling. Alles bevindt zich in één ruimte zonder dat er trap aan te pas komt. Heel soms is er wel nog een kelder, maar dit hoeft niet.

Meer projecten