Castricum

Monumentaal woongebouw

Modern woongebouw

locatie

Castricum

opdrachtgever

Building4you

ontwerp

2019

oplevering

2022

fotografie

Vivid vision

Voorzieningen

Appartementen geheel gericht op zorg

In 2019 is Engel Architecten gevraagd om een zorgcomplex te ontwerpen voor middenin het rijke bos-en duingebied van Castricum. Het complex bestaat uit vier woonlagen en telt 48 appartementen. In het hart van het gebouw is een zogeheten herberg geplaatst voor mogelijke zorg. De herberg bevat 20 kamers waar mensen met burn-out klachten tijdelijk kunnen verblijven voor een hersteltraject. Verder is het gebouw voorzien van een zwembad en fitnessruimte.

Modern woonappartement
Woonhuis met zwembad
Modern interieur render

”Er is gekozen voor een kenmerkende authentieke stijl waarbij rust en groen centraal staan”

Moderne tuin
Duurzaam en groen

Authentieke stijl

De appartementen zijn levensloop bestendig en worden omringt door moes- en siertuinen. Elke woning beschikt over een balkon of terrastuin. Op deze manier kan het buitenleven optimaal ervaren worden en draagt het bij aan een goede gezondheid. Er is gekozen voor een kenmerkende authentieke stijl waarbij rust en groen centraal staan.

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit ori├źnterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op