Hilversum

Heldere lijnen in het bos

moderne bungalow in het bos architectuur

locatie

Hilversum

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2018

oplevering

2022

fotografie

Engel Architecten

Inspiratie

Heldere lijnen

Op een prachtig bosperceel aan de rand van Hilversum ligt deze moderne bungalow verscholen tussen de hoge bomen. Het ontwerp vormt met zijn eenvoud van heldere lijnen een fraai contrast met het omringende landschap. Het bos loopt tot pal aan de gevel, waardoor men in direct contact staat met de omgeving. De grote glasvlakken geven je het gevoel onderdeel te zijn van de natuur.

moderne bungalow met ondergrondse garage architectuur
dak overstek architectuur modern
moderne villa tussen bomen architectuur
Indeling

Optimale oriëntatie

De oriëntatie van ruimtes ten opzichte van de zon speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Zo is iedere ruimte zo optimaal mogelijk op de stand van de zon gepositioneerd. Door de master-bedroom op het noordoosten en het inpandige zwembad op het zuidoosten te oriënteren worden de zonuren in de ochtend en het begin van de middag zoveel mogelijk benut. De woonkamer en keuken zijn daarentegen op het zuidwesten georiënteerd om optimaal gebruik te maken van de late middag- en avondzon.

open haard buiten detail architectuur
openhaard binnen buiten architectuur
moderne bungalow architectuur
Materiaalgebruik

Natuurlijke kleuren

De toegepaste materialen zijn zo gekozen dat ze bijdragen aan het pure lijnenspel. De genuanceerde langwerpige bakstenen en riante overstekken versterken het overwegende horizontale lijnenspel. De grote verticale haard die in het hoofdvolume grijpt breekt de horizontale lijn en verankert het ontwerp in het landschap. De kleur van de toegepaste materialen is nauwkeurig afgestemd op zijn omgeving. Zo is de zandkleurige baksteen afgestemd op de aanwezige zandgrond, waar de kleur van de kozijnen is afgestemd op het de omringde naaldbomen.

binnenzwembad moderne architectuur
moderne villa garagedeur
moderne bungalow in het bos

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op