Zeist

Eigenzinnige bosvilla

Voorgevel moderne woning

locatie

Zeist

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2017-2018

oplevering

2019

fotografie

Luuk Kramer

Locatie

Karakteristieke bosachtige omgeving

In de gemeente Zeist wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gerealiseerd onder de naam Kerckebosch. De wijk Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein.

Deze woning is ontworpen voor een kavel in het deelplan Hoge Dennen. Het deelplan Hoge Dennen kenmerkt zich door de voor Zeist karakteristiek bosachtige omgeving en grenst aan een nieuw gecreëerd open heide gebied. Het beeldkwaliteitsplan schrijft woningen voor met een moderne uitstraling, steile kappen en maximale grootte van 1100m³.

Duurzaam huis
Moderne villa
Ontwerp

Vier volumes

Het ontwerp bestaat uit een viertal volumes die aaneen worden geregen door een langgerekte horizontale luifel. De volumes zelf worden opgetrokken in steen en keramische leipannen, beide gemaakt van dezelfde klei, om het monolithische karakter te benadrukken. De langgerekte luifel, tezamen met enkele details van de volumes, zijn voorzien van semi-transparant gelakt hout.

Villa Hoge Dennen
Moderne woning Zeist
Moderne villa
Functie

Verbinding

De twee hoge volumes bieden ruimte aan de woning zelf en worden gescheiden door een volledig doorgetrokken lichtstraat. In deze lichtstraat bevindt zich de entree en een loopbrug die de volumes verbindt. De twee lagere volumes bieden ruimte aan de garage en berging. De verbindende luifel zorg voor voldoende ruimte om overdekt te parkeren en biedt ruimte aan de entree en een overdekt terras.

Moderne keuken
Moderne loopbrug

Bereken de bouwkosten

Wanneer je als particulier overweegt jouw droomhuis te laten realiseren wil je weten met welk budget je rekening moet houden. Met de whitepaper Bereken Bouwkosten kan je gemakkelijk inzichtelijk maken hoeveel budget je nodig hebt. Je kan de whitepaper hieronder aanvragen.

Bereken uw bouwkosten whitepaper

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op