Zeist

Woonhuis Hoge Dennen, Zeist

voorzijde moderne villa in de bossen van Zeist

locatie

Zeist

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2017-2018

oplevering

2019

Locatie

In de karakteristiek bosachtige omgeving van Zeist

In de gemeente Zeist wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gerealiseerd onder de naam Kerckebosch. De wijk Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein.

Deze woning is ontworpen voor een kavel in het deelplan Hoge Dennen. Het deelplan Hoge Dennen kenmerkt zich door de voor Zeist karakteristiek bosachtige omgeving en grenst aan een nieuw gecreëerd open heide gebied. Het beeldkwaliteitsplan schrijft woningen voor met een moderne uitstraling, steile kappen en maximale grootte van 1100m³.

achterzijde moderne villa in de bossen van Zeist
achterzijde moderne villa in de bossen van Zeist

Ontwerp

Vier volumes door een langgerekte luifel aaneen geregen

Het ontwerp bestaat uit een viertal volumes die aaneen worden geregen door een langgerekte horizontale luifel. De volumes zelf worden opgetrokken in steen en keramische leipannen, beide gemaakt van dezelfde klei, om het monoliete karakter te benadrukken. De langgerekte luifel, tezamen met enkele details van de volumes, worden voorzien van semi-transparant gelakt hout.

De twee hoge volumes bieden ruimte aan de woning zelf en worden gescheiden door een volledig doorgetrokkken lichtstraat. In deze lichtstraat bevindt zich de entree en een loopbrug die de volumes verbindt. De twee lagere volumes bieden ruimte aan de garage en berging. De verbindende luifel zorg voor voldoende ruimte om overdekt te parkeren en biedt ruimte aan de entree en een overdekt terras.

voorzijde moderne villa in de bossen van Zeist

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek helpen we u inzicht te krijgen in het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op