Nijmegen

Tijdloze elegantie

Moderne woning in Nijmegen

locatie

Nijmegen

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2017-2020

oplevering

2021

fotografie

Luuk Kramer

Uitgangspunten

Modern, met een zekere elegantie

In de bosrijke omgeving van Nijmegen ligt een prachtig verscholen perceel, vrijwel niet zichtbaar vanaf de straat. In 2016 is Engel Architecten gevraagd om voor dit bosperceel een woonhuis te ontwerpen.

Het wordt een huis met een moderne uitstraling voorzien van een zekere elegantie en verfijning zoals je vaker tegenkomt in meer klassiek ontworpen woonhuizen. De woning wordt relatief groot, maar zal niet te overweldigend overkomen doordat de menselijke maat duidelijk aanwezig is in het ontwerp.

Moderne woning Nijmegen
Moderne woning Nijmegen
Moderne woning Nijmegen
Ontwerp

Vier asymmetrische kwadranten

Het ontwerp van de villa is voortgekomen uit de organisatie van de plattegrond. Deze bestaat uit vier asymmetrische kwadranten met ieder een eigen functie, in het hart gescheiden door een grote lichtstraat. De asymmetrische plattegrond is het resultaat van de plaatsing op de kavel en de oriëntatie van de verschillende functies op de tuin. Het vlinderdak bestaat uit vier asymmetrische vlakken die zich, afhankelijk van de oriëntatie en functie, in meer of mindere mate openen naar de tuin.

 

Moderne badkamer
Moderne trap

”Het vlinderdak bestaat uit vier asymmetrische vlakken die zich, afhankelijk van de oriëntatie en functie, in meer of mindere mate openen naar de tuin”

Lichte entree moderne woning
Hoge entree moderne woning
Moderne woonkeuken
Materiaal

Zorgvuldige afweging

De materialisering van het huis is het resultaat van een zorgvuldige afweging van verschillende materialen op de kavel zelf. De lichte baksteen waaruit de woning opgetrokken wordt past perfect in de groene omgeving van het bosperceel. De eikenhouten kozijnen steken daar met hun warme kleur fraai tegen af.

Het tuinontwerp is van de hand van Buro Mien Ruis. In de tuin kun je verblijven, wandelen en verdwijnen. Strakke lijnen ontbreken in grote mate. De bomen en planten komen op sommige plaatsen tot aan het huis waardoor het groene karakter van het perceel bijna letterlijk voelbaar is in het huis.

Moderne woning Nijmegen
Moderne woning Nijmegen

Bereken de bouwkosten

Wanneer je als particulier overweegt jouw droomhuis te laten realiseren wil je weten met welk budget je rekening moet houden. Met de whitepaper Bereken Bouwkosten kan je gemakkelijk inzichtelijk maken hoeveel budget je nodig hebt. Je kan de whitepaper hieronder aanvragen.

Bereken uw bouwkosten whitepaper

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op