Hilversum

Villa Trompenberg

Moderne villa bouwen

locatie

Hilversum

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2017-2018

oplevering

2021

fotografie

Stijn Poelstra

Ligging

Omgeven door groen

Halverwege 2017 is ons gevraagd een ontwerp te maken voor een woonhuis op een kavel in de villawijk Trompenberg in Hilversum. De kavel bevindt zich in een bosrijke omgeving aan de rand van het dorp. Het bouwvlak ligt vrijwel midden op de kavel en is omringd door groen waardoor privacy gewaarborgd is. Het woonhuis is in twee fasen gebouwd, waarvan het eerste deel in 2019 is opgeleverd en het 2e deel in 2021. Inmiddels is ook de tuin aangelegd, naar een ontwerp van Anet Scholma.

Moderne villa bouwen
Moderne villa bouwen
Moderne villa bouwen
Ontwerp

Aan daglicht geen gebrek

Het ontwerp is opgebouwd uit twee langwerpige volumes die haaks op elkaar zijn geplaatst, en door een hoogteverschil in de volumes individueel leesbaar blijven. De 2 volumes samen vormen samen een kruisvormige plattegrond, waardoor alle verblijfsruimtes worden voorzien van een riante hoeveelheid daglicht. Direct zonlicht wordt in de zomermaanden geweerd door luifels, die naast een esthetische functie de woning ook daadwerkelijk koel houden. De woning kenmerkt zich door een sterke horizontale belijning die wordt geaccentueerd door de luifels en de toepassing van een langwerpige baksteen in een zogeheten Hilversums formaat. Royale, overhoeks geplaatste glasoppervlakken zorgen daarnaast voor een sterke verbinding met het omliggende groen, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy.

Modern woonhuis bouwen
Modern interieur
Modern kantoor aan huis
Interieurarchitectuur

“De royale glasoppervlakken zorgen voor een sterke verbinding met de tuin”

Woning met plat dak
moderne villa bouwen
Moderne villa bouwen
Materialisatie

Horizontale lijnen

Het kleur- en materialenpallet voor de woning is beperkt gehouden om te zorgen dat de woning de groene omgeving niet overschreeuwt. Zodoende is de gevel is uitgevoerd in een koraalrode baksteen in een zogeheten Hilversums formaat van het merk Vande Moortel, type linea 3016. De natuurlijke nuance in de gevelsteen zorgt voor een levendig en moderne uitstraling. De terugliggende lintvoeg accentueert de strakke belijning van de woning. De ranke, zwartgrijze aluminium kozijnen en stalen boei delen dragen bij aan het moderne voorkomen.

Moderne villa bouwen

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit ori├źnterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op