Amsterdam

Robuuste woning

Woonhuis Amsterdam

locatie

Amsterdam

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2016

oplevering

2018

fotografie

Marcel van der Burg, Jaro van Meerten

Ontwerp

Modern huis met een schuine kap

In stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam is de locatie van de voormalige politieacademie herontwikkeld tot een wijk met vrije kavels voor particuliere woningen. Voor de bebouwing gelden een beperkt aantal bouwregels waaronder een maximale goothoogte van 4.5 meter en een maximale nokhoogte van 10 meter. Daarnaast geldt er een maximaal bebouwd oppervlak van 100m2. Naast het maximaal bebouwd oppervlak mag er vergunningsvrij worden uitgebouwd. De wijk is welstandvrij.

 

Ecletisch interieur
Eclectisch woonhuis Amsterdam

”De opdrachtgevers hadden zelf een duidelijk beeld voor ogen: Het zou een modern huis moeten worden met een stoere uitstraling”

Industriële keuken
Home office
Karakter woonhuis

Stoere uitstraling in donkere grijstinten

Het ontwerp bestaat uit een hoofdvolume met schuine kap en een lagere aanbouw met plat dak. De schuine kap is aan de voorzijde relatief steil. De grote dakkapel geeft het ontwerp karakter. Het huis is vrijwel volledig ontworpen in antraciet tinten. Het dak en de gevels op de verdieping bestaan uit aluminium felsbanen. De plint is opgetrokken uit antraciet metselwerk. Deze twee delen worden door elkaar gescheiden door strookramen.

Woning Amsterdam

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op