Zeist

Villa Kerckebosch

Moderne villa Kerckebosch Achtergevel

locatie

Zeist

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2013-2014

oplevering

2014

fotografie

Marcel van der Burg

Inspiratie ontwerp

Geïnspireerd op de bossen

De kleuren van het ontwerp bevatten zachte en natuurlijke grijstinten van metselwerk en sterke bruintinten van de kozijnen, hiermee is er naar gestreefd het ontwerp voor de villa goed aan te laten sluiten op de sfeer van het bos. Van de bruin- en grijstinten van de boomstammen, de pasteltinten van de hei tot de zanderige kleuren van de bodem.

Ook de sterke verticale en horizontale belijningen in het ontwerp van dit woonhuis zijn ontleend aan zijn omgeving, denk daar bij aan de hoge rechte verticale stammen van de dennenbomen en de horizontale lijnen van de takken en kruinen.

Modern woonhuis
woonkamer modern woonhuis in de bossen in zeist villa bouwen
Karakter woonhuis

Los van de omgeving

Het woonhuis staat op een dek, daarmee lijkt het los te komen van de ondergrond. Hierdoor wordt het karakter van de glooiende hei versterkt. Een groot deel van de bestaande bomen op de kavel wordt gehandhaafd om de natuur zo min mogelijk te schaden. Eén van de bomen is opgenomen in het dek en steekt er dwars doorheen. Zo verankerd het ontwerp zich in zijn omgeving en blijft de omgeving intact.

Ruime woonkamer moderne villa
Moderne trap
Moderne woning Zeist

Bereken de bouwkosten

Wanneer je als particulier overweegt jouw droomhuis te laten realiseren wil je weten met welk budget je rekening moet houden. Met de whitepaper Bereken Bouwkosten kan je gemakkelijk inzichtelijk maken hoeveel budget je nodig hebt. Je kan de whitepaper hieronder aanvragen.

Bereken uw bouwkosten whitepaper

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op