Zeist

Villa Kerckebosch

Moderne villa

locatie

Zeist

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2013-2014

oplevering

2014

fotografie

Marcel van der Burg

Inspiratie ontwerp

Geïnspireerd op de bossen

De kleuren van het ontwerp bevatten zachte en natuurlijke grijstinten van metselwerk en sterke bruintinten van de kozijnen, hiermee is er naar gestreefd het ontwerp voor de villa goed aan te laten sluiten op de sfeer van het bos. Van de bruin- en grijstinten van de boomstammen, de pasteltinten van de hei tot de zanderige kleuren van de bodem.

Ook de sterke verticale en horizontale belijningen in het ontwerp van dit woonhuis zijn ontleend aan zijn omgeving, denk daar bij aan de hoge rechte verticale stammen van de dennenbomen en de horizontale lijnen van de takken en kruinen.

Modern woonhuis
woonkamer modern woonhuis in de bossen in zeist
Karakter woonhuis

Los van de omgeving

Het woonhuis staat op een dek, daarmee lijkt het los te komen van de ondergrond. Hierdoor wordt het karakter van de glooiende hei versterkt. Een groot deel van de bestaande bomen op de kavel wordt gehandhaafd om de natuur zo min mogelijk te schaden. Eén van de bomen is opgenomen in het dek en steekt er dwars doorheen. Zo verankerd het ontwerp zich in zijn omgeving en blijft de omgeving intact.

Ruime woonkamer
Moderne trap
Modern villa

Bereken uw bouwkosten

Wanneer u als particulier overweegt uw droomhuis te laten realiseren wilt u weten met welk budget u rekening moet houden. Met de whitepaper Bereken uw Bouwkosten kunt u gemakkelijk inzichtelijk maken hoeveel budget u nodig heeft. U kunt de whitepaper hieronder aanvragen.

Bouwkosten

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op