Ben je opzoek naar een architect voor jouw moderne villa? Engel Architecten is gespecialiseerd in het ontwerp moderne villa's en woonhuizen.

Architect moderne villa

Moderne villa

Waar moet je aan denken bij de bouw van jouw moderne woonhuis?

Deze pagina informeert je over de verschillende aspecten waar je aan moet denken wanneer je een architect wilt inschakelen voor het ontwerp van jouw moderne villa. We informeren je over het ontwerp, de bouwkosten en het proces van werken met een architect.

Je wilt zelf een moderne woonhuis laten ontwerpen en bouwen en je bent opzoek naar een architect? Het vinden van de juiste architect kan lastig zijn. Er zijn veel architecten maar hoe vindt je het architectenbureau dat het beste bij jou past? Engel Architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen van moderne villa’s en woonhuizen. Wij ontwerpen jouw woonhuis op maat. Vanuit het zeer centraal gelegen Hilversum realiseren we woonhuizen door het hele land. Zo kunnen we je ook helpen wanneer je opzoek bent naar een architect vakantiewoning. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom op ons kantoor.

Ontwerp, wat maakt het ontwerp van een villa modern?

Van klassiek tot modern, er zijn vele verschillende stijlen te ontdekken in de architectuur van villa’s. Bij klassieke stijlen denken we vaak aan de stijl uit de jaren 30, met de grote overstekken, steile daken en rode bakstenen. Bij moderne stijlen denken we vaak aan de wit gestucte villa’s die we veel terug zien in nieuwbouwwijken. Engel Architecten combineert de elegantie van de stijl uit de jaren 30 met de uitstraling van nu. Onze ontwerpen kenmerken zicht door grote glasvlakken, natuurlijke materialen en vaak grote overstekken. Wij streven naar ontwerpen die modern zijn maar tegelijkertijd elegantie uitstralen.

Bouwkosten, wat kost het bouwen van een moderne villa?

De bouwkosten voor een modern woonhuis variëren sterk. De kosten zijn sterk afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgevers. Denk hierbij aan de te gebruiken materialen maar ook het ontwerp zelf speelt een belangrijke rol. Engel Architecten heeft veel kennis in huis op het gebied van bouwkosten. Wij maken realistische ramingen van de te verwachten bouwkosten. Dit doen wij op basis van de grootte van het woonhuis, meestal de inhoud. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of download de whitepaper bouwkosten op onze site, de link staat onder aan de home page. die vindt je hier.

Proces, hoe ontstaat het ontwerp voor een modern woonhuis?

Het ontwerp, de uitwerking en het bouwtoezicht, de werkzaamheden van een architect bestaan uit verschillende onderdelen. Engel Architecten begeleidt opdrachtgevers van A tot Z en werkt ontwerpen graag uit tot in het laatste detail. Ook blijven wij graag betrokken bij de bouw van jouw moderne villa. Wij geloven in de kwaliteit die ontstaat door intensief overleg met de opdrachtgevers maar ook met alle partijen die betrokken zijn bij de bouw van de villa, zoals metselaars, timmerlieden en installateurs. Wil je een moderne villa bouwen? Neem dan contact met ons op.

Veel gestelde vragen over moderne villa's

Wat is een moderne villa?
Moderne villa’s zijn vaak te herkennen aan de strakke lijnen en vormen. Veel mensen beschouwen dit ook als minimalistisch. De meeste moderne villa’s worden vaak voorzien van een plat dak (maar dit hoeft niet). De ruimtes in de woning zijn open en met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaan multifunctionele ruimtes. Bij moderne villa’s wordt er veel gekeken naar het lichtinval. Hiervoor worden grote glasramen gebruikt. Zo wordt ook meteen de connectie met buiten gemaakt.

Hoe bouw je een moderne villa?
Het ontwerpen en technisch uitwerken van een verbouwings-of nieuwbouwplan is één ding, maar de uitvoering is een tweede. Het vinden van een geschikte aannemer is van groot belang voor een soepel verloop van de uitvoering en uitwerking. Een architect kan je helpen bij het selecteren van een geschikte aannemer. Ook dient er een omgevingsverguning te worden aangevraagd en eventuele onderzoeken te worden uitgevoerd. Nadat dit is gedaan en hier ook akkoord op is gegeven mag er worden gestart met de bouw. Het bouwen van een (moderne) villa bestaat uit de volgende fases:

* Fase 1; De ruwbouw
Bij de ruwbouwfase gaat het om het huis wind en waterdicht te maken. Denk hierbij aan de fundering, riolering en ander leidingen, de draagmuren en het dak.

* Fase 2: De afbouw
Na de ruwbouwfase komt je bij de afbouwfase hier draait het volledig om de afwerking van een woning: Bewoonbaar maken.
Bij afbouw moet je denken aan het plaatsen van de dekvloer, stuken, plaatsen van de binnenwanden, de trap, elektra, ventilatiesystemen en eventueel schilderwerk, tegelwerk en keuken/badkamer.

* Fase 3: De oplevering.
Als fase 1 en 2 helemaal zijn afgrond dat volgt de oplevering. Tijdens de oplevering loop je samen met aannemer en eventueel architect door het huis. Je controleert dan samen of alle werkzaamheden volgens het plan goed zijn uitgevoerd. Is er een akkoord op de werkzaamheden dan volgt de sleuteloverdracht en ben je officieel eigenaar.

Hoe ontwerp je een moderne villa?
Voordat je start met het ontwerp start je met een oriënterend gesprek. Hier geeft je jouw woonwensen aan de hand van een plan van eisen en referentiebeelden. Ook zullen kosten en vervolgstappen in dit ontwerp besproken. Voordat de architect begint met ontwerpen wordt er gekeken naar wat mag en wat mogelijk is. Is dit duidelijk dan wordt al deze informatie verwerkt in het ontwerp. Ben je tevreden over het ontwerp dan start de technische uitwerking. Hier worden alle details van de woning verwerkt. Denk hierbij aan de dikte van de muren en isolatie, de maatvoering van de trap, hoe de ramen verwerkt worden in de woning. Eigenlijk is dit niet mogelijk zonder de kennis van een architect of bouwkundige.

Meer projecten

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op