Bent u opzoek naar een architect voor uw moderne villa?

Architect gespecialiseerd in het ontwerp van een moderne villa's

Deze pagina informeert u over de verschillende aspecten waar u aan moet denken wanneer u een architect wilt inschakelen voor het ontwerp van uw moderne villa. We informeren u over het ontwerp, de bouwkosten en het proces van werken met een architect.

U wilt zelf een moderne villa laten ontwerpen en bouwen en u bent opzoek naar een architect? Het vinden van de juiste architect  kan lastig zijn. Er zijn veel architecten maar hoe vindt u het architectenbureau dat het beste bij u past? Engel Architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen van moderne villa’s. Wij ontwerpen uw woonhuis op maat. Vanuit het zeer centraal gelegen Hilversum realiseren we woonhuizen door het hele land. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek. U bent van harte welkom op ons kantoor.

interieur modern woonhuis in de bossen in zeist

Ontwerp, wat maakt het ontwerp van een villa modern?

Van klassiek tot modern, er zijn vele verschillende stijlen te ontdekken in de architectuur van villa’s. Bij klassieke stijlen denken we vaak aan de stijl uit de jaren 30, met de grote overstekken, steile daken en rode bakstenen. Bij moderne stijlen denken we vaak aan de wit gestucte villa’s die we veel terug zien in nieuwbouwwijken. Engel Architecten combineert de elegantie van de stijl uit de jaren 30 met de uitstraling van nu. Onze ontwerpen kenmerken zicht door grote glasvlakken, natuurlijke materialen en vaak grote overstekken. Wij streven naar ontwerpen die modern zijn maar tegelijkertijd elegantie uitstralen.

Bouwkosten, wat kost het bouwen van een moderne villa?

De bouwkosten voor een moderne villa’s variëren sterk. De kosten zijn sterk afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgevers. Denk hierbij aan de te gebruiken materialen maar ook het ontwerp zelf speelt een belangrijke rol. Engel Architecten heeft veel kennis in huis op het gebied van bouwkosten. Wij maken realistische ramingen van de te verwachten bouwkosten. Dit doen wij op basis van de grootte van het woonhuis, meestal de inhoud. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of download de whitepaper bouwkosten op onze site, de link staat onder aan de home page. die vindt u hier.

achtergevel moderne villa in de bossen in zeist door engel architect
zwevende trap modern woonhuis in de bossen in zeist

Proces, hoe ontstaat het ontwerp voor een modern woonhuis?

Het ontwerp, de uitwerking en het bouwtoezicht, de werkzaamheden van een architect bestaan uit verschillende onderdelen. Engel Architecten begeleidt opdrachtgevers van A tot Z en werkt ontwerpen graag uit tot in het laatste detail. Ook blijven wij graag betrokken bij de bouw van uw moderne villa. Wij geloven in de kwaliteit die ontstaat door intensief overleg met de opdrachtgevers maar ook met alle partijen die betrokken zijn bij de bouw van de villa, zoals metselaars, timmerlieden en installateurs.

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek helpen we u inzicht te krijgen in het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op