Laren

Moderne bungalow

Moderne bungalow

locatie

Laren

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2020

oplevering

2022

fotografie

Engel Architecten

Woonwens

Een levensloop bestendige functie

Onze opdrachtgevers vroegen ons een moderne villa in Laren te ontwerpen met als uitgangspunt dat het een levensloop bestendige woning zou worden. De ruimtelijke behoefte van de klant moest in één verdieping worden verwerkt. Dit heeft zich ontwikkeld tot drie volumes, waarvan het woongedeelte wat hoger is. De slaap- en werkvleugel en de garage bevinden zich in de 2 lagere volumes. De twee lagere volumes vormen optisch één geheel, en zijn als het ware door het hogere volume heen gestoken.

Modern moodboard
Karakter

Optimale oriëntatie

De villa is ontworpen over de gehele breedte van de kavel. Dit zorgt voor een optimale zonoriëntatie doordat alle verblijfsfuncties op het zuiden zijn gericht. Samen met de opdrachtgevers is er gekozen voor een lichte langformaat baksteen, welke de breedte van de villa accentueert. Door een doorlopende lichtstraat onder het hoge dak lijkt deze te zweven. Één van de eyecatchers van de woning is een volledig transparante geautomatiseerde schuifpui over de gehele breedte van de woonfunctie. Door maximale transparantie na te streven wordt de verbinding met de riante tuin versterkt en is het groene karakter van de tuin ook binnen sterk voelbaar.

Villa bungalow

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op