Almere

Woonhuis Aan de Kreek

Modern woonhuis

locatie

Almere

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2020

oplevering

2022

fotografie

Engel Architecten

Uitgangspunt

Monolithische uiterlijk

Deze ruime gezinswoning wordt gebouwd in het plan Aan de Kreek in Almere Duin. Het plangebied heeft als kenmerk dat de architectuur ondergeschikt moet zijn aan het landschap. Door middel van zwartgrijze kozijnen en houten gevelbekleding is een moderne woning ontstaan. De thermische gemodificeerd voorvergrijsd fraké profielen zijn verticaal op de geveloppervlakte geplaatst. Hierdoor krijgt het een fijnmazige textuur. Door kozijnen diep in het volume te plaatsen ontstaan er diepe negge ’s welke als doosjes in het volume zijn geschoven. Hierdoor wordt het monolithische karakter versterkt.

Engel Architecten
Modern materials
Omgeving

Verbinding met het omliggende landschap

De woning heeft een sterke verbinding met het omliggende landschap door de extra riante verdiepingshoogte met schuifpui op het zuiden. Ook het dakterras zorgt voor verbinding. Doordat het dakterras op de tweede verdieping te plaatsen geeft dit mogelijkheid tot een prachtig uitzicht over het gehele plangebied. In de tuin ontbreekt aan de achterzijde de erfafscheiding, hierdoor gaat de tuin naadloos over in het omringende landschap.

Kavel woonvilla

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op