Almere

Woonhuis Overgooi

Moderne woonvilla, Almere

locatie

Almere

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2018-2019

oplevering

2020

fotografie

Engel Architecten

Locatie

Ruimte rondom

Halverwege 2018 is ons gevraagd een ontwerp te maken voor een woonhuis op een kavel in de villawijk Overgooi in Almere. Het betreft een kavel van ruim 3000m2, welke relatief diep is. Het woonhuis is centraal op de kavel geplaatst, in lijn met de naastgelegen woningen. Door de diepte van de kavel beschikt de woning over een zeer riante voortuin met oprit, welke ontsloten wordt middels een dubbele opslaande poort. Achter het huis wordt momenteel gewerkt aan een bijgebouw met buitenkeuken, welke in dezelfde stijl is ontworpen als de woning. Door de woning in het midden van de kavel te plaatsen is er rondom het huis is veel ruimte voor groen vrijgelaten.

Modern woonhuis, Almere
Ontwerp

Modern en warm

Het ontwerp is een samenstelling van kubusvormige volumes die door verschillen in hoogte duidelijk afleesbaar blijven. Aan de achterzijde van de woning biedt de verticaliteit van de schoorsteen evenwicht aan de horizontale compositie van de volumes, en rijgt de verschillende volumes als het ware aan elkaar. De volumes zijn opgetrokken uit een gesmoorde grijze baksteen welke stootvoeg loos gemetseld zijn. Semi-transparant gelakt houten delen vormen een warm contrast met het strakke voorkomen van het metselwerk. De daken van de volumes zijn voorzien van royale overstekken, welke de belijning van de woning accentueren. Naast een fraaie uitstraling hebben de overstekken ook een functie; ze zorgen ervoor dat de hoeveelheid direct zonlicht in de zomermaanden op de gevel wordt beperkt om zo opwarming van de woning te beperken.

Modern interieur, Almere
Modern woonhuis, Almere

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit ori├źnterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op