Hilversum

Moderne bosvilla

impressie van de luxe villa in hilversum

locatie

Hilversum

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2018

oplevering

2022

fotografie

Engel Architecten

Inspiratie

Heldere lijnen in het bos

Op een prachtig bosperceel aan de rand van Hilversum wordt deze moderne villa gerealiseerd. Het ontwerp vormt met zijn eenvoud van heldere lijnen een fraai contrast met het omringende landschap. De organische bostuin loopt tot pal aan de gevel, bomen staan op slechts enkele meters van het huis. De grote glasvlakken geven je het gevoel onderdeel te zijn van de natuur, waar de grote overstekken juist het gevoel geven van beschutting.

impressie van de exclusieve villa in hilversum
Indeling

Oriëntatie op de stand van de zon

De oriëntatie op de zon speelt bij het ontwerp een belangrijke rol. Iedere ruimte is optimaal gesitueerd op de stand van de zon. Zo liggen onder andere de masterbedroom en het inpandige zwembad op het zuidoosten om zoveel mogelijk zonuren te benutten in de ochtend en het begin van de middag. De woonkamer en keuken daarentegen zijn op het zuidwesten georiënteerd om optimaal gebruik te maken van de late middag- en avondzon.

impressie van de moderne villa in hilversum
Materiaalgebruik

Langwerpige baksteen en betonnen overstekken

De gebruikte materialen versterken het eenvoudige lijnenspel. De fraaie langwerpige bakstenen en de witte betonnen overstekken geven kracht aan de horizontale belijning. De grote verticale haard die in het hoofdvolume grijpt breekt de horizontale lijn en verankert het ontwerp in het landschap.

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op