Op zoek naar woning inspiratie? Ga terug naar de basics!

Woning inspiratie

Ben je op zoek naar woning inspiratie? We hopen dat we je kunnen inspireren wanneer je jouw huis (opnieuw) wilt inrichten. Veel mensen denken bij de inrichting van hun huis aan meubels en woonaccessoires, maar heb je wel eens goed naar de basis van de ruimte gekeken? Wij als architecten geloven in de kracht van de juiste meubels en accessoires, maar geloven nog meer in de kracht van een bijzondere inspiratievolle ruimte.

Moderne woning Nijmegen

De kracht van minimalisme in je woning

Wanneer de ruimtes van je woning prachtig afgewerkt zijn en perfect matchen met de uitstraling van de rest van de woning ontstaat er iets heel bijzonders. Door op de juiste manier om te gaan met licht, ruimte en materialen kan je een moderne woning een compleet andere uitstraling geven, zonder dat je jezelf druk hoeft te maken over de inrichting. Wij geloven in de kracht van prachtige luxe materialen en zijn zeer bewust bezig met de lichtinval.

Wanneer mensen een huis willen laten bouwen en met een architect in zee gaan, zijn ze vooral gefocust op de buitenkant van de woning. Wat straalt deze uit? Welke materialen vind ik mooi en past het in de omgeving? Daarbij vergeten ze vaak de binnenkant van de woning een beetje, terwijl je daar zelf veel meer van mee krijgt wanneer je gaat wonen in jouw nieuwe droomwoning. Wanneer je iedere ruimte de volle aandacht geeft die deze verdiend creëer je een woning vol harmonie.

Inspiratie woning: Moderne villa

Bij Engel Architecten proberen we het gehele huis perfect aan te laten sluiten bij de omgeving. Bekijk bijvoorbeeld ons project Villa Kerckebosch – Zeist. Deze prachtige woning is in zijn totaliteit geïnspireerd op de bossen. De kleuren van het ontwerp bevatten zachte kleuren. Daarnaast komen de sterke bruintinten in de kozijnen terug die perfect aansluiten op de sfeer van het bos. Dit gevoel wordt nog verder doorgevoerd door de sterke horizontale en verticale belijningen. Deze zijn geïnspireerd op de hoge rechte verticale stammen van dennenbomen, en op de horizontale lijnen die ontstaan in de takken en kruinen.

Woning inspiratie: Modern woonhuis

Een ander prachtig voorbeeld is moderne woonhuis Nijmegen. Deze woning steekt met zijn moderne uitstraling prachtig af tegen het bosrijke gebied. Wanneer we kijken naar het interieur van de woning valt op dat de uitstraling van het huis een prachtig resultaat is van de zorgvuldige afweging van verschillende materialen. Het huis is afgewerkt met een prachtige natuurstenen vloer, prachtige lichtinval, hoge kozijnen en gebruik van prachtige warme houten panelen en details.

 

Woning inspiratie: Moderne bungalow

Engel Architecten is ook gespecialiseerd in het bouwen van moderne bungalows. Een moderne bungalow heeft een levensloop bestendige functie. Door voor een woning op één verdieping te kiezen kan je, ook op latere leeftijd, gemakkelijk door je eigen bungalow bewegen. Een prachtig voorbeeld is deze moderne bungalow in Laren. Deze bungalow is ook met oog op de levensloop gebouwd. Door te werken met verschillende hoogtes krijgt de bungalow een prachtig ruime uitstraling.

Op zoek naar woninginspiratie?

Ben jij op zoek naar nieuwe woning inspiratie? Durf dan eens een stapje terug te doen, en beoordeel de lege ruimte eens. Wat straalt deze uit? Hoe kunnen we de sfeer hiervan verbeteren? Dit is vooral een prachtig project wanneer je je eigen woning wilt bouwen. Bekijk ook onze woning inspiratie industrieel! Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Meer inspiratie

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op