Aalsmeer

Strakke kubuswoning

exterieur van de kubuswoning in Aalsmeer

locatie

Aalsmeer

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2010-2012

oplevering

2012

fotografie

Marcel van der Burg

Functie

Een perfecte kubus

Deze moderne woning is het sluitstuk van de eerste fase van de wijk Nieuw Oosteinde in Aalsmeer en vormt de beëindiging van de centrale groenstrook in het hart van het deelplan De Boomgaard. Als zodanig vervult het ontwerp een belangrijke functie.

Het stedenbouwkundige volume van de woning wordt gevormd door een perfecte kubus, geplaatst in de centrale as van de groenstrook. Naast het volume van de woning is een werkruimte ontworpen. De enige verbinding tussen het volume van de woning en die van de werkruimte vormt een volledig glazen gang.

interieur van de betonnen kubusvilla in Aalsmeer
interieur van de betonnen kubusvilla in Aalsmeer
Plattegrond

Vier kwadranten met ieder hun eigen functie

De plattegrond van de woning meet ruim negen bij negen meter en is onderverdeeld in een viertal kwadranten. Op elk verdieping hebben de verschillende kwadranten ieder hun eigen functie. Op de begane grond worden ze gevormd door de entree, de woonkamer, de eetkamer en de keuken. Op de verdieping door een drietal slaapkamers en de badkamer. Op het dak bevindt zich een ruim dakterras. Op de begane grond wordt de entree van de leefruimtes gescheiden door een centrale kern. In deze kern bevinden zich alle technische functies en het trappenhuis.

exterieur van de betonnen kubusvilla in Aalsmeer
Woning aan het water
Bouwwijze

Budget- en milieubewust bouwen

De gehele woning is opgebouwd met een betonnen skeletstructuur waar geprefabriceerde vloeren, daken en buitenwanden aan worden opgehangen. Alle maten van de woning zijn afgestemd op de standaard maten van producten uit de handel. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid budget- en milieubewust te bouwen.

exterieur van de kubuswoning in Aalsmeer door engel architect

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op