Op zoek naar industriële woning inspiratie? Engel Architecten helpt je verder!

Woning inspiratie industrieel

Wanneer je op zoek bent naar industriële woning inspiratie dan dagen wij je graag uit. Durf je verder te kijken dan alleen meubels en woondecoratie? Bij Engel Architecten zijn we er van overtuigd dat de basis van de industriële woonstijl prachtig aan te brengen is in de woning zelf. We geloven in de kracht van de juiste meubels, maar gaan graag een stap met je terug.

Villa bungalow

Industriële inrichting

We zien het steeds vaker voorbij komen, de industriële woonstijl. En niet onterecht, want het is prachtig! Woningen in de industriële woonstijl kan je herkennen aan de unieke combinatie van stoere materialen. Heb je bijvoorbeeld zichtbare waterleidingen? Dit kan vaak perfect geïntrigeerd worden. We kijken graag met je mee hoe je deze unieke stijl kunt toepassen in jouw woning, vanaf de basics.

De industriële stijl is geïnspireerd op de fabrieksarchitectuur uit de 19e en 20e eeuw. Een industriële omgeving geeft de woning een rauwe en moderne uitstraling. Deze stijl kenmerkt zich vooral door een aantal herkenbare materialen. Deze kunnen mooi worden verwerkt in de basis van uw moderne villa, woonhuis of bungalow. Zo kan je, met minimale accessoires waar deze trend ook om bekend staat, jouw woning aanpassen.

Industriële materialen

De industriële woonstijl leunt op het gebruik van robuuste materialen. Denk hierbij aan beton, metaal en onbewerkt hout. We nemen je graag mee langs een aantal van deze unieke materialen.

Bakstenen wand

Wat we vaak terug vinden in de industriële woonstijl is een wand van bakstenen. Zo zien we tegenwoordig veel materialen om deze look mee na te bootsen zonder dat je de muur hoeft uit te hakken. Er is bijvoorbeeld behang met een bakstenen look. Ook zijn er steen-strips waarmee deze look snel gerealiseerd kan worden.

Leer

Leer staat mooi in iedere woonstijl, maar in de industriële woonstijl wordt leer vaak op een unieke manier verwerkt. Naast een prachtige leren bank zien we ook leren plankdragers of leren handvaten op kasten.

Metaal en staal

Deze materialen zijn het meest bekend wanneer we spreken over industriële woningen. Een industriële woonstijl zonder metaal en staal is niet compleet. Dit kan subtiel worden aangebracht door kleine accenten of accessoires of durft het groots aan te pakken en ga voor een eettafel met metalen onderstel of een prachtige stalen deur.

Beton

Een van de materialen die een industrieel interieur kenmerken, is beton. Van betonnen kaarshouders tot een betonnen vloer – beton past perfect in een industrieel interieur. Beton geeft het huis een ruwe, strakke en moderne uitstraling. Ook zien we vaak een gietvloer terug komen. Deze geeft de woning dezelfde uitstraling maar is makkelijker te onderhouden.

Hout

Hout is een materiaal dat veel gebruikt wordt in een industrieel interieur. Het liefst onbewerkt. Zo blijven de robuuste looks behouden, maar brengt het ook wat warmte in de ruimte. Hout kun je terug laten komen in de meubels, keuken, of zelfs de vloer.

Unieke woning inspiratie

Op zoek naar andere woning inspiratie? Bekijk dan onze andere inspiratie pagina’s zoals moderne woning inspiratie, nieuw huis bouwen voorbeelden of eigen woning bouwen voorbeelden. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer projecten

Heb je een project dat je met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen je graag uit in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we je inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Neem contact op