Locatie Almere

Opdrachtgever Particulier

Ontwerp 2011

Oplevering nnb

Het kavel voor deze moderne woning is gelegen aan het water in de wijk Noorderplassen West in Almere. Om de kwaliteiten van het water maximaal te benutten heeft Engel Architecten er voor gekozen het kavel tot aan de waterlijn te bebouwen en alle ruimtes op de begane grond te situeren. Hierdoor ontstaat een langgerekt volume van 24 bij 9 meter over één laag met in het midden een ruime patio. De drie slaapkamers, de badkamer, bergruimten en keuken bevinden zich op het straatniveau. De 4 meter hoge woonkamer bevindt zich circa 1 meter lager, op het niveau van het water en biedt direct toegang tot het riante terras.

Het volume van de woning van 24 bij 9 meter ligt als een koker verzonken in het kavel en is volledig opgetrokken uit zandkleurig metselwerk. Om de relatie met het terras en het water verder te versterken is er voor gekozen om het metselwerk consequent ook aan de binnenzijde door te trekken. Het langgerekte gemetselde volume wordt gebroken door de schoorsteen die de woonkamer voorziet van een open haard en het terras van een plaats om te barbecueën.